A csodálatos XI. kerület inkább arról híres, hogy milyen szép épületei, mennyi zöld övezete és milyen kellemes terei vannak, mintsem arról, hogy a WC-k itt is ugyanúgy eldugulnak, mint Budapest bármelyik másik, olcsóbb és szürkébb kerületében. Sajnos ezek a dolgok legfőképpen az embertől és az emberi használattól függenek, ezért is nagyon fontos például tudni azt, hogy mitől dugul el egy WC, hogy a házban még mik dugulhatnak el, illetve hogy mit kell tenni, ha egy komolyabb dugulásról van szó.

Újbudán is szükséges, hogy legyen a tarsolyunkban egy jó duguláselhárító mester telefonszáma, akit bizalommal, bármikor hívhatunk. Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, egyszerűen arról van szó, hogy fel kell készülni, ha nem lesz rá szükség, akkor jó, de ha szükség van rá, akkor jó, ha tudunk egy szerelőt hívni. A XI. kerületben is megbízható embereink vannak, akiket az év bármely napján lehet hívni, hiszen nálunk nincs szabadnap. Egy eldugult WC nem várathat magára. De nézzük, hogy mi is okozhat komoly dugulást a WC-ben.

Budapest XI. kerület

A WC-vel általában az a baj, hogy sokan szemetesként kezelik, szemetesként és konyhamalacként használják. Sokszor oda dobják az ételmaradékot, vagy a különféle nedves törlőkendőket, esetleg a fültisztító pálcikát, vagy a vattát, illetve az is gondot okozhat, ha túl sok papírt használnak. Ezek nagy problémák, hiszen a WC csöve csak a kezdetben elég széles, a fordulók után már sokkal keskenyebb, ami azt is jelenti, hogy ha ott megakad valami, akkor könnyen dugulás jöhet létre.

Érdemes az újfajta WC tartályokról is említést tenni, amelyek egyre elterjedtebbek a XI. kerületben. Újbudán egyre többen választják a kevesebb vizet használó tartályt, amellyel van egy kis probléma, méghozzá, hogy a kevesebb víz nem mindig elég ahhoz, hogy teljesen levigye a papírt és minden mást.

A WC-ben egyébként érdemes a kis fertőtlenítő golyókat használni, mert ezek nem csak szagtalanítanak, hanem segítenek le is bontani a termékeket. Ha dugulás történik, akkor a WC pumpa segíthet, de ha az sem, akkor érdemes minél hamarabb szerelőt hívni, hiszen egy eldugult WC nem csak esztétikailag kellemetlen látvány, de az egészségre is káros hatásai lehetnek.