A csodálatos XI. kerület inkább arról híres, hogy milyen szép épületei, mennyi zöld övezete és milyen kellemes terei vannak, mintsem arról, hogy a WC-k itt is ugyanúgy eldugulnak, mint Budapest bármelyik másik, olcsóbb és szürkébb kerületében. Sajnos ezek a dolgok legfőképpen az embertől és az emberi használattól függenek, ezért is nagyon fontos például tudni azt, hogy mitől dugul el egy WC, hogy a házban még mik dugulhatnak el, illetve hogy mit kell tenni, ha egy komolyabb dugulásról van szó.

Újbudán is szükséges, hogy legyen a tarsolyunkban egy jó duguláselhárító mester telefonszáma, akit bizalommal, bármikor hívhatunk. Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, egyszerűen arról van szó, hogy fel kell készülni, ha nem lesz rá szükség, akkor jó, de ha szükség van rá, akkor jó, ha tudunk egy szerelőt hívni. A XI. kerületben is megbízható embereink vannak, akiket az év bármely napján lehet hívni, hiszen nálunk nincs szabadnap. Egy eldugult WC nem várathat magára. De nézzük, hogy mi is okozhat komoly dugulást a WC-ben.

Budapest XI. kerület

A WC-vel általában az a baj, hogy sokan szemetesként kezelik, szemetesként és konyhamalacként használják. Sokszor oda dobják az ételmaradékot, vagy a különféle nedves törlőkendőket, esetleg a fültisztító pálcikát, vagy a vattát, illetve az is gondot okozhat, ha túl sok papírt használnak. Ezek nagy problémák, hiszen a WC csöve csak a kezdetben elég széles, a fordulók után már sokkal keskenyebb, ami azt is jelenti, hogy ha ott megakad valami, akkor könnyen dugulás jöhet létre.

Érdemes az újfajta WC tartályokról is említést tenni, amelyek egyre elterjedtebbek a XI. kerületben. Újbudán egyre többen választják a kevesebb vizet használó tartályt, amellyel van egy kis probléma, méghozzá, hogy a kevesebb víz nem mindig elég ahhoz, hogy teljesen levigye a papírt és minden mást.

A WC-ben egyébként érdemes a kis fertőtlenítő golyókat használni, mert ezek nem csak szagtalanítanak, hanem segítenek le is bontani a termékeket. Ha dugulás történik, akkor a WC pumpa segíthet, de ha az sem, akkor érdemes minél hamarabb szerelőt hívni, hiszen egy eldugult WC nem csak esztétikailag kellemetlen látvány, de az egészségre is káros hatásai lehetnek.

Originally posted 2017-01-03 13:35:46.