Előző írásunkban már szót ejtettünk – a csatornamosás kapcsán – a womás dugulás megszüntetés előnyeiről. A woma segítségével, hatalmas erővel és nyomással tudjuk kipucolni a csőhálózatot. Ne higgyük azonban azt, hogy ezt a meglepő erőt kizárólag nagyméretű csövek esetén alkalmazhatjuk! Mivel a womára többféle fej szerelhető, ezért e berendezés eredményesen alkalmazható a kisebb csöveknél is. Legyen szó mosogatóról vagy akár kézmosóról, a woma ilyen esetekben is meg tudja oldani a dugulás megszüntetését.

Kisebb cső… kisebb probléma?

Talán a legtöbb féle módszer a kisméretű, azaz a 40-50 mm átmérőnél kisebb csövek dugulás megszüntetésére létezik. Kezdve a házilagos megoldásoktól, a csőgörényekig számos megoldás közül választhatunk. Persze, a sokféle lehetséges megoldásnak, megvannak a maga árnyoldalai is. Több évtized során magunk is azt tapasztaltuk, hogy a kisméretű csöveket hajlamosabbak a leendő ügyfeleink maguk tisztítani, mintsem szakembert hívjanak hozzá. Már csak azért is, mert a mosogató vagy a kézmosót napi rendszerességgel használjuk, tehát nem szívesen mondanak le a használatukról.

Könnyen azt gondolhatjuk laikusként, hogy a kisebb cső kisebb problémát is jelent. Gyakran előfordul ezért, hogy magunk próbáljuk megszüntetni a dugulást. Persze, abban az esetben, ha csak kisebb, pár napos dugulásról van szó, akkor nagy valószínűséggel, eredménnyel is fog járni ténykedésünk. (Kivéve, ha – s a tapasztalataink szerint ez is gyakran előfordul – mindenféle szert beleöntünk a lefolyóba, hiszen ekkor éppen a dugulás megszüntetéséért felelős szerek fognak problémát okozni.)

Ellenben, hogyha régebbi dugulás esetén állunk neki a házilagos dugulás megszüntetésnek, akkor a kisméretű csövek esetén is nagy problémát csinálhatunk.

Igazi erővel a megkövesedett dugulás ellen!

Ilyen esetekben tehát megbízható, valódi erőre van szükség. Pontosan erre szolgál a woma, amely nagy nyomású vízsugarával hatékonyan, ámde a csövet kímélve tisztítja ki a lefolyócsatornát. Amennyiben a zsír már belekövesedett a mosogató lefolyó csövébe, akkor érdemes megpróbálkozni a womás dugulás megszüntetéssel, mint a „legrosszabb” megoldás előtti utolsó lehetőséggel. Ebben az esetben a „legrosszabb” megoldás, a csatorna bontását jelentené, amely rengeteg kényelmetlenséggel jár a konyhában vagy a fürdőszobában. Nem is beszélve a költségekről, amelyek duplájára, vagy triplájára is növekedhetnek, amennyiben a munka során falat is kell bontanunk.

Való igaz, hogy a woma komoly berendezésnek számít a dugulás megszüntetésekor. Sokoldalúságának köszönhetően ugyanakkor ilyenkor is alkalmazhatjuk. Mivel különböző fejek szerelhetők rá, ezért nagy nyomását kisméretű csatornaszelvények esetében is eredményesen tudjuk használni. Ilyenformán a kis nyíláson keresztül is ki tudjuk használni e berendezés páratlan erejét. A woma magas, 100-300 bar közötti nyomással dolgozik, amellyel olyan erős vízsugarat juttat a csőrendszerbe, amely nem ártalmas a rendszernek, de pontosan elegendő erővel rendelkezik ahhoz, hogy hatékonyan feloldja a megszilárdult lerakódásokat, valamint az esetleges dugulást. Éppen ezért ideális megoldás lehet olyan esetekben, amikor a dugulás kezelését elhanyagolták, s már régebb óta jelentkező probléma, hogy a víz nem tud rendesen lefolyni a csöveken.

Szemben a csőgörénnyel a woma további előnyeként mutatkozik, hogy a berendezéshez igény szerint vegyszereket is lehet adagolni. A munka során így egyúttal a csővezeték fertőtlenítése is elvégezhető. Az eredmény: a mosogató vagy kézmosó csővezetéke olyan lesz, mint újkorában.

Cégünk nagy szakértelemmel felvértezve vállalja kisméretű csatornák esetében is a womás dugulás megszüntetést. Az elvégzett munka sikerességét pedig kamerával is tudjuk bizonyítani.

Originally posted 2017-02-21 21:35:09.