Emésztőgödre van? Nincs beoltva dugulás ellen. Az eltömődés bárhol, bármikor előfordulhat. A nagyobb baj, hogy emésztőgödrök esetében sokkal kevesebb vizet használhatunk a tisztításhoz, hiszen a tartály hamar megtelik, onnan csak a szippantó viszi el a szennyvizet, az pedig nem olcsó mulattság.

A duguláselhárításhoz a leggyakrabban nem elég a házi tudomány: korszerű és nagy teljesítményű gépekre van szükség, amelyek a duguláselhárítás esetén nagy hatékonysággal tudnak működni, de közben, minimális a vízfelhasználásuk. Ha az emésztőgödör előtt még átemelő szivattyú is van, először is annak a rendszeres tisztításáról és karbantartásáról kell gondoskodni. Nem igaz az, hogy ezek a szivattyúk „mindent visz” alapon működnek. Időnként egy duplapántos melltartó elakadhat bennük és akár le is éghet a motor, vagy csak a teljesítménye csökken. A karbantartás, ellenőrzés a duguláselhárítás szerves része. Badarság lenne kihagyni.

Később sokkal nagyobb kiadásra kell számítani, mert ha megvan a baj, a ház minden lakója hirtelen és azonnal a vécére akar menni és azok is a mosogató mellett teremnek, akik korábban egy lekváros tányért sem akartak ellögybölni. Ilyenkor jöhet a duguláselhárítás.

A berendezések cseréje mindig többe kerül, mint a rendszeres karbantartás. Érdemes tehát a vezetékrendszert alaposan átmosatni. Ezen nem csupán azt értjük, hogy vizet pumpálunk a szennyvízcsőbe és megszüntetjük a lerakódásokat, a dugulás-kockázatos helyeket. Előfordulhat, hogy valami elakadt a szennyvízcsőben, de ezt szinte észre sem veszi a háziasszony. A csőbe engedett szondák azonban rögtön elárulják a bajt a szakembernek. A duguláselhárítás mára, részben precíziós munka lett. Alaposan fel kell térképezni a vezetéket mielőtt a beavatkozásról döntünk.

Speciális spirállal, vagy befelé és kifelé is egyaránt magabiztosan mozgó, úgynevezett csőkígyóval ki is lehet piszkálni az elakadt holmit. A szondák pedig teljes képet adnak a csőről. Látható, ha valamelyik tömítés, csatlakozás esetleg enged vagy már nem megfelelő. Kevés vizet és nagy teljesítményű berendezést használunk ilyen esetekben a duguláselhárításra. A csőbe jutó forgófej a vezeték belső falának teljes felületét képes elérni, a nagy nyomással spriccelő vízből nem sokat használunk, de a kijuttatott víz, mint valami borotva letisztítja az összes szennyeződést: rágógumit, vattapamacsot és a fritőzolajat is.

Garanciát is vállalunk a munka után, többek között arra, hogy földben, falban futó vezetékben nem teszünk kárt. Azt azonban biztosan nem tudjuk garantálni, hogy nem kerül újabb potykafej a vécébe.

Csuda dolgok pedig vannak, még a duguláselhárításban dolgozó szakemberek is időnként kimered a szemük a csőbe került holmik láttán. Egyben azonban biztosak lehetnek: bármikor az önök rendelkezésükre állunk, nyáron, fagyban, hóban és nyári özönvízben. És még egy dolgot garantálhatunk: soha nem fordult még elő, hogy a dugulás, dugulás maradt: Ha bontással, ha bontás nélkül, ha szivattyúzással vagy csőkígyóval, de sohasem a dugulás az „úr”. Természetesen, érdemes időnként magát a szennyvízgödröt is kitisztítatni, hogy a család nyugodtan mehessen nyaralni.

Munkánkra általában két év garanciát vállalunk, ez is szavatolja, hogy a lehető legprecízebb munkára számíthat a megrendelő. Miután a nap bármely szakában hívhatnak bennünket, megpróbálunk a lehető leggyorsabban a helyszínre érkezni. Tudjuk, hogy a szükség nagy úr és vannak helyzetek, amelyek nem váratnak magukra. Vagyis igyekszünk minden dugulást a lehető leggyorsabban megszüntetni, mégpedig úgy, hogy az a megrendelő teljes elégedettségével járjon. Ezért szereltük fel gépparkunkat a legkorszerűbb, nagy hatékonyságú duguláselhárító berendezésekkel. Ahol a hatékonyság sohasem mehet a megbízhatóság rovására.

A duguláselhárítás nem jár közvetlenül együtt a rombolással. Előfordul természetesen, amikor nincs más megoldás, a vezetéket ki kell cserélni. De még ilyen esetekben is megpróbáljuk kibélelni a régi szennyvízcsövet: kisebb rombolás és komoly hatékonyság. Különösen, régi eternitcsöves emésztőrendszereknél, ahol az udvarban van a szennyvíztartály. A régi cső eltörhet: ezt mi ellenőrizzük, és ha megoldható kibéleljük. Sokkal gyorsabban és egyszerűbben kész a duguláselhárítás. Számíthatnak ránk hétfőn, kedden, szerdán, vagy hét bármely további napján.

Nemcsak Magyarországon, a szomszédos országokban is dolgozunk: az önök megelégedésére.