avada-plumber@2x

Csatornakamerázás

Csatornakamerázás – csatorna vizsgálat kamerával

Budapesten, pest megye, és fejér megye környékén a legfejeltebb gépekkel. Bontás nélkül 20-1000 mm átmérőjű csövekben, dokumentált, fotó illetve videó felvételes csatornavizsgálat, akár 200 méteres szakaszon is.

Mikor válik szükségessé a kamerás csatornavizsgálat?

  • sűrűn visszatérő dugulások esetén
  • nagyobb csatorna rész átépítését követően
  • talajmozgások és gyökérbenövésekkor
  • csatorna törés vagy repedés esetén

A művelet különösen gyors, tiszta és jól rögzíthető, amint már fentebb említettem színes videó felvétellel, és fotó készítésével. A kamerás csatornavizsgálatnak leginkább a már áttisztított, mosatott csatorna részben van értelme, hogy minél tisztább képet mutasson a kamera, és rá tudjon bukkanni a hibákra és a csatorna illesztés problémáira. A szennyeződéssel teli, eldugult csatornahálózatban nem végezhető szakértői csatornakamerázás!

Csatornakamerázás

Manapság nem indokolt a fölösleges csatorna szakaszok bontása, mivel megelőzhető a probléma, csatornakamerás cső vizsgálattal, így a bajt okozó részre derül fény. A csatornakamerázás a legideálisabb segítség a kéményszerelőknek, vízvezeték szerelőknek és a csatornázási kollégák számára is. A csatorna kamera egy olyanfajta egyedi analizáló kellék, ami maradéktalanul szenny és vízálló és részben, sav és lúg álló, amely hozzájárul a gyakorlott és szakmailag képzett szakember számára minden egyes hiba felfedését az adott szakaszon. A további elemezgetés céljából az online videók, és fényképek adathordozóra is átmenthetők, mint például SD kártyára, DVD lemezre, és pendrive-ra.

Csatornakamera optikája

Csatornakamerázás

 A mai fejlett csatornakamerák e pár sorban felsorolt lehetőségeket tudják

  • képet dokumentál
  • videót dokumentál
  • saját, akkumulátoros áramforrás
  • erős fényerősségű ledes megvilágítás
  • víz és nyomásálló optika
  • önbeállító horizontális képet kreáló kamerafej
  • beépített jeladó a fejben, a külső nyomvonal követéshez

Az analizált vizsgálatot végző szakember számára a csatornakamera használata esélyt nyújt a további adottságok és hibák felfedésére

    • repedések, törések felfedése
    • csőszakasz süllyedések és torzítások felfedése
    • idomok, fordulók és kanyarok, felülvizsgálása
    • idegen tárgyak a csatornahálózatban
    • csőátmérők nyomára bukkanása
    • gyökérbenövések felfedése
    • csatornaszakasz süllyedések és deformációk felderítése
    • dugulások okainak felfedése

Tehát, akkor összegezzük, mikor ajánlott a csatornakamerázás

    • Ha bontáson gondolkozik, előtte feltétlenül kérjen csatorna kamerázást, mivel sok problémától és kellemetlenségtől, illetve nagy pénzügyi gondtól óvhatják meg, ha felderül a hiba pontos oka, és helye. Ha a lefolyórendszer vonalában vizesedést észlel a falon, vagy kint a kertben süllyedést tapasztal a talajon, vagy az épület bármelyik részén. És legutolsó sorban, ha sűrűn, fordul elő dugulás az otthonában.

 

    • Minden jog fenntartva, magyarendre.hu

 

 

Lefolyó problémák: Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tisztítható meg az elzsírosodott lefolyó?2023-05-24T09:27:47+02:00

Az elzsírosodott lefolyók tisztítása gyakran magában foglalja a zsíroldó szerek használatát, hogy eltávolítsa a zsírt és az olajat a lefolyó faláról. A forró víz használata is segíthet feloldani a zsírt és megkönnyíteni a lefolyását.

Hogyan tisztítható meg az eldugult lefolyó házilag?2023-05-24T09:27:00+02:00

Az eldugult lefolyók tisztítása házilag gyakran magában foglalja a háztartási termékek, például a szódabikarbóna és ecet használatát, hogy feloldja a dugulást. Ezenkívül a különböző lefolyótisztító eszközök, mint például a lefolyótisztító spirál, is hasznosak lehetnek.

Hogyan tisztítható meg a konyhai lefolyó?2023-05-24T09:25:53+02:00

A konyhai lefolyó tisztítása fontos a zsír, olaj és ételek maradványainak eltávolításához, amelyek eldugulást okozhatnak. A rendszeres tisztítás segít megelőzni a lefolyó eldugulását és a kellemetlen szagokat. A sütőpor és a forró víz kombinációja hatékony lehet a zsír és az olaj feloldásában.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:25:15+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az azt jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A szódabikarbóna nagyszerű természetes tisztítószer, amely segít feloldani a zsírt és az olajat a lefolyóban. Egyszerűen szórjunk egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért jön fel a víz a padlóösszefolyón?2023-05-24T09:24:34+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor a padlóösszefolyó eldugul, és a víz nem tud lefolyni. Ez gyakran a padlösszefolyóban felhalmozódó szennyeződések, például haj, szappan és egyéb anyagok miatt következik be. A lefolyótisztító eszközök, mint példáula lefolyótisztító spirál, hasznosak lehetnek ebben a folyamatban.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:23:50+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A folyékony lefolyótisztítók kereskedelmi termékek, amelyeket kifejezetten a lefolyók tisztítására terveztek. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak erős vegyszereket, amelyek feloldják a zsírt, az olajat és az ételek maradványait a lefolyóban.

Miért folyik le lassan a víz a zuhanytálcából?2023-05-24T09:23:13+02:00

Ez a probléma gyakran a haj, szappan és egyéb anyagok felhalmozódása miatt alakul ki a zuhany lefolyójában. Ezek az anyagok lassítják a víz lefolyását, és végül eldugulást okozhatnak. A só segíthet a dugulás feloldásában. Szórjunk egy csésze sót a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért nem folyik le a víz a mosogatóban?2023-05-24T09:16:04+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor az ételek maradványai, zsír vagy olaj felhalmozódik a lefolyóban, ami elzárja a víz útját. Ez idővel eldugulást okozhat, ami megakadályozza a víz lefolyását. A probléma megoldására használhatunk sütőport. Egyszerűen szórjunk egy csésze sütőport a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról

Go to Top