Magyar Endre duguláselhárítás szakértelemmel. Tel: 0620/318-1614

Borzasztóan kellemetlen érzés mikor egy új vagy régi ház tulajdonosa hazaérve a napi munka után, benyit szeretett otthonába és nap, mint nap azt tapasztalja, hogy valami iszonyatos bűz, vagy inkább csatornaszag csapja meg az orrát.

Ez nem mindig van így!
Vannak esetek, amikor csak az időjárás függvényében érezhető ez a kellemetlen petáns szag. Van, akinél eső után, és van, akinél eső előtt érezhető, de lehet ez a légnyomás változása miatt is. Már szinte időjárás előrejelző műszerként működik. Ezt olvasva a csatornaszag elég viccesen hangzik. De aki ezzel az iszonyatos bűzzel él együtt annak már nem hangzik ennyire viccesen ez a dolog.

A csatornaszag megszüntetése egy külön szakma. Sok szakértelmet és rutint kíván, nem mindig adja meg könnyen magát!

Az egyik csatornaszag felderítésünk alkalmával volt olyan eset, hogy a hiba a társasház egyik szomszéd lakásában volt. Eléggé feladta a leckét, de meg oldódott ez a probléma is. Az érdekessége az, hogy ahol a hiba volt, ott nem is volt érezhető a bűz.

A csatorna szag terjedésének megtalálása és javítása igen fontos feladat, de nem csak a bűz terjedésének felderítése érdekében. Ettől van egy talán még fontosabb oka is ennek a munkálatnak.

A fertőzés veszély elkerülése! Igen a fertőzés veszély! Hogy miért?

Mert ott ahol kijön a szennyvízcsatornából a büdös csatornaszag, ott bizony ki jön a bacilus és a vele együtt járó fertőzés kialakulásának lehetősége. A hepatitis ugye mond valamit, nem kell kifejtenem ennek a borzalomnak a hatásait. A rengeteg patkány okozta vírusok! De sorolhatnám, ha el akarnám rémiszteni, de nem ez a cél!

A szennyvízcsatornában rengeteg dolog rejlik, amit az emberek beledobnak a WC-be, hiszen sokan azt hiszik, hogy amit a WC elnyel az nincs többé és nem is lesz. Sajnos a csatornában ott van, és ott is marad, bomlik, rothad és bűzlik. Majd egyszer csak jön egy jó nagy eső vagy zuhi, felkavarja a szennyvízcsatorna tartalmát majd a bomlási folyamatban keletkező bűzök és gázok felszabadulnak, ami a lakásban lévő szennyvízcsatorna tömítésének hiányában a szeretett lakásában érezhető.

Sokan mondják a munkám során, hogy eddig nem érezték ezt a szagot és most egyik pillanatról a másikra előjött illetve egyszer csak lett, pedig ők nem is csináltak semmit!

Minden eseten bebizonyosodik, hogy ilyen nincs, hogy nem csinálunk semmit és mégis lesz csatornaszag a lakásban.

A legtöbb esetben a szennyvízcsatorna rákötés után érezhető! Miért?

Azért mert az emésztőgödör nem olyan intenzíven bűzlik, illetve nem kerül bele például esővíz, ami felkavarhatja a gázokat, így nem vesszük észre a tömítetlenségét a csatornának. Persze ez nem azt jelenti, hogy a bacilusok sincsenek jelen! Az újonnan épített csatorna vezetékek esetében is sok példa van a szakszerűtlen kötések miatt a jelenség kialakulásának. Sok újonnan épített házban is sikerült már megoldani a csatorna szag feltörésének helyét. Vannak, akik esküsznek a légbeszívó szelep beépítésének jótékony hatására, de nem minden esetben ez a megoldás! A csatornaszag a beépítés után lehet, hogy nem lesz érezhető, de ettől még a rendszer nyitott marad.

Én minden eseten szeretek meggyőződni arról, hogy tömített legyen a csatorna. Több évtizedes szakmai felkészültség és tapasztalat áll a munkavégzésem mögött, így bátran merek az általam végzett munkákra garanciát vállalni.

Kérem, hívjon bizalommal, ha Önnek fontos a tökéletesen elvégzett csatornaszag felderítés és megszüntetés. Munkámban nem fog csalódni mert nekem is fontos a referencia!

Tel: 0620/318-1614

Magyar Endre duguláselháírtás garanciával, szakértelemmel!

További érdekes cikkek a duguláselhárításról