avada-plumber@2x

Csatornaszag megszüntetése hiba feltárással és javítással

Magyar Endre duguláselhárítás szakértelemmel. Tel: 0620/318-1614

Borzasztóan kellemetlen érzés mikor egy új vagy régi ház tulajdonosa hazaérve a napi munka után, benyit szeretett otthonába és nap, mint nap azt tapasztalja, hogy valami iszonyatos bűz, vagy inkább csatornaszag csapja meg az orrát.

Ez nem mindig van így!
Vannak esetek, amikor csak az időjárás függvényében érezhető ez a kellemetlen petáns szag. Van, akinél eső után, és van, akinél eső előtt érezhető, de lehet ez a légnyomás változása miatt is. Már szinte időjárás előrejelző műszerként működik. Ezt olvasva a csatornaszag elég viccesen hangzik. De aki ezzel az iszonyatos bűzzel él együtt annak már nem hangzik ennyire viccesen ez a dolog.

A csatornaszag megszüntetése egy külön szakma. Sok szakértelmet és rutint kíván, nem mindig adja meg könnyen magát!

Az egyik csatornaszag felderítésünk alkalmával volt olyan eset, hogy a hiba a társasház egyik szomszéd lakásában volt. Eléggé feladta a leckét, de meg oldódott ez a probléma is. Az érdekessége az, hogy ahol a hiba volt, ott nem is volt érezhető a bűz.

A csatorna szag terjedésének megtalálása és javítása igen fontos feladat, de nem csak a bűz terjedésének felderítése érdekében. Ettől van egy talán még fontosabb oka is ennek a munkálatnak.

A fertőzés veszély elkerülése! Igen a fertőzés veszély! Hogy miért?

Mert ott ahol kijön a szennyvízcsatornából a büdös csatornaszag, ott bizony ki jön a bacilus és a vele együtt járó fertőzés kialakulásának lehetősége. A hepatitis ugye mond valamit, nem kell kifejtenem ennek a borzalomnak a hatásait. A rengeteg patkány okozta vírusok! De sorolhatnám, ha el akarnám rémiszteni, de nem ez a cél!

A szennyvízcsatornában rengeteg dolog rejlik, amit az emberek beledobnak a WC-be, hiszen sokan azt hiszik, hogy amit a WC elnyel az nincs többé és nem is lesz. Sajnos a csatornában ott van, és ott is marad, bomlik, rothad és bűzlik. Majd egyszer csak jön egy jó nagy eső vagy zuhi, felkavarja a szennyvízcsatorna tartalmát majd a bomlási folyamatban keletkező bűzök és gázok felszabadulnak, ami a lakásban lévő szennyvízcsatorna tömítésének hiányában a szeretett lakásában érezhető.

Sokan mondják a munkám során, hogy eddig nem érezték ezt a szagot és most egyik pillanatról a másikra előjött illetve egyszer csak lett, pedig ők nem is csináltak semmit!

Minden eseten bebizonyosodik, hogy ilyen nincs, hogy nem csinálunk semmit és mégis lesz csatornaszag a lakásban.

A legtöbb esetben a szennyvízcsatorna rákötés után érezhető! Miért?

Azért mert az emésztőgödör nem olyan intenzíven bűzlik, illetve nem kerül bele például esővíz, ami felkavarhatja a gázokat, így nem vesszük észre a tömítetlenségét a csatornának. Persze ez nem azt jelenti, hogy a bacilusok sincsenek jelen! Az újonnan épített csatorna vezetékek esetében is sok példa van a szakszerűtlen kötések miatt a jelenség kialakulásának. Sok újonnan épített házban is sikerült már megoldani a csatorna szag feltörésének helyét. Vannak, akik esküsznek a légbeszívó szelep beépítésének jótékony hatására, de nem minden esetben ez a megoldás! A csatornaszag a beépítés után lehet, hogy nem lesz érezhető, de ettől még a rendszer nyitott marad.

Én minden eseten szeretek meggyőződni arról, hogy tömített legyen a csatorna. Több évtizedes szakmai felkészültség és tapasztalat áll a munkavégzésem mögött, így bátran merek az általam végzett munkákra garanciát vállalni.

Kérem, hívjon bizalommal, ha Önnek fontos a tökéletesen elvégzett csatornaszag felderítés és megszüntetés. Munkámban nem fog csalódni mert nekem is fontos a referencia!

Tel: 0620/318-1614

Magyar Endre duguláselháírtás garanciával, szakértelemmel!

Lefolyó problémák: Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tisztítható meg az elzsírosodott lefolyó?2023-05-24T09:27:47+02:00

Az elzsírosodott lefolyók tisztítása gyakran magában foglalja a zsíroldó szerek használatát, hogy eltávolítsa a zsírt és az olajat a lefolyó faláról. A forró víz használata is segíthet feloldani a zsírt és megkönnyíteni a lefolyását.

Hogyan tisztítható meg az eldugult lefolyó házilag?2023-05-24T09:27:00+02:00

Az eldugult lefolyók tisztítása házilag gyakran magában foglalja a háztartási termékek, például a szódabikarbóna és ecet használatát, hogy feloldja a dugulást. Ezenkívül a különböző lefolyótisztító eszközök, mint például a lefolyótisztító spirál, is hasznosak lehetnek.

Hogyan tisztítható meg a konyhai lefolyó?2023-05-24T09:25:53+02:00

A konyhai lefolyó tisztítása fontos a zsír, olaj és ételek maradványainak eltávolításához, amelyek eldugulást okozhatnak. A rendszeres tisztítás segít megelőzni a lefolyó eldugulását és a kellemetlen szagokat. A sütőpor és a forró víz kombinációja hatékony lehet a zsír és az olaj feloldásában.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:25:15+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az azt jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A szódabikarbóna nagyszerű természetes tisztítószer, amely segít feloldani a zsírt és az olajat a lefolyóban. Egyszerűen szórjunk egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért jön fel a víz a padlóösszefolyón?2023-05-24T09:24:34+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor a padlóösszefolyó eldugul, és a víz nem tud lefolyni. Ez gyakran a padlösszefolyóban felhalmozódó szennyeződések, például haj, szappan és egyéb anyagok miatt következik be. A lefolyótisztító eszközök, mint példáula lefolyótisztító spirál, hasznosak lehetnek ebben a folyamatban.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:23:50+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A folyékony lefolyótisztítók kereskedelmi termékek, amelyeket kifejezetten a lefolyók tisztítására terveztek. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak erős vegyszereket, amelyek feloldják a zsírt, az olajat és az ételek maradványait a lefolyóban.

Miért folyik le lassan a víz a zuhanytálcából?2023-05-24T09:23:13+02:00

Ez a probléma gyakran a haj, szappan és egyéb anyagok felhalmozódása miatt alakul ki a zuhany lefolyójában. Ezek az anyagok lassítják a víz lefolyását, és végül eldugulást okozhatnak. A só segíthet a dugulás feloldásában. Szórjunk egy csésze sót a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért nem folyik le a víz a mosogatóban?2023-05-24T09:16:04+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor az ételek maradványai, zsír vagy olaj felhalmozódik a lefolyóban, ami elzárja a víz útját. Ez idővel eldugulást okozhat, ami megakadályozza a víz lefolyását. A probléma megoldására használhatunk sütőport. Egyszerűen szórjunk egy csésze sütőport a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról

Go to Top