Minden pénztárcabarát duguláselhárítási trükköt kipróbált már, de azok csak ideiglenesen voltak segítségére? Sajnos, vannak olyan pillanatok, amikor nem elég a házi praktikákat, csínyeket bevetni, mert hiába enyhítenek a “tüneteken”, sajnos hosszú távon nem nyújtanak megoldást, és többe is kerülnek, mint egyszer egy nagyobb összeget szánni profi segítségnyújtásra. Ma öt olyan jelet veszünk górcső alá, amik biztosan arra utalnak, hogy nem érdemes tovább próbálkozni, mindenképp szakember segítségét kell hívni.

1. Ha visszafelé folyik a toalettből a szennyvíz.
Hiába próbálkozik pumpálással, mindenféle vegyi anyagok használatával, a víz csak folyik megállás nélkül? Sajnos ez egy intő jel arra, hogy most kell szakembert hívni. Amellett, hogy a többféle vegyi anyag keveredése mérgező gázokat szabadíthat fel, amelyeknek egészségkárosító hatásuk van a szervezetre, a rendszerre sincsenek jó hatással, valamint előfordulhat az is, hogy a kertünkben lévő csővezeték törése okozza a problémát. Ilyen esetben a legjobb, ha azonnal tárcsázzuk egy specialista telefonszámát, hiszen a szennyvíz könnyen eláztathatja az egész lakást.

2. Ha nedvesednek a falak.
Ha ezzel találjuk szembe magunkat, mindenképpen forduljunk duguláselhárító szakemberhez, hiszen, ha a nedves falaink mellett még a vízszámlán is látszik a hirtelen változás, nagy valószínűséggel csőtörés állhat a probléma kialakulása mögött.

3. Ha a kádban, mosogatóban, WC-ben rendszeresen nem folyik le megfelelően, vagy áll a víz.
Rendszeresen áll a víz mosogatás, zuhanyzás, vagy wc használat után a lefolyóban?
Már minden létező dolgot elolvasott az interneten ezzel a témával kapcsolatban? Minden “filléres” duguláselhárító praktikát ki is próbált, de nem használt semmi? Sajnos a dugulás kialakulása egy hosszú folyamat, viszont, ha ez rendszeresen előfordul, és tényleg semmi nem segít, akkor jön el az ideje annak, hogy felkeressen egy hozzáértő személyt. Nem csak azért, mert komolyabb dugulásra is utalhat a baj, hanem azért is, mert hosszú távon pénzt spórol egyszeri nagyobb összeg kifizetésével, hiszen nem kell újabb és újabb szerekre költeni, ráadásul az ingatlana állapotát is megőrizheti, ha szakembert hív.

4. Ha a kertben van a dugulás.
Kültéri dugulások esetében egyáltalán nem érdemes házilag próbálkozni, hiszen valószínűleg nagyobb hiba áll a háttérben, mint egy egyszerű, házilag megoldható dugulás. A kültéri dugulásokat az esetek nagy részében fák ágai, gyökérzetei, por, sár és az emésztőrendszer nem megfelelő időben történő ürítése okozza.

5. Ha a tetőn van a dugulás.
Senkinek sem kell bemutatni, hogy milyen veszélyeket hordoz magával az, ha a magasban, a házunk tetőlefolyójában alakul ki ez a szerencsétlen helyzet. Sajnos erre a helyre ritkán leselkednek emberek, pedig rendszeres karbantartással megelőzhető lenne, hogy a dugulás kialakuljon. Ha a rendszeres karbantartás ellenére mégis előfordul, akkor mindenképp tárcsázzon, hiszen nem csak falevelek, ágak, nejlonzacskók, és egyéb szél által felhordott tárgyak okozhatnak dugulást, hanem az is meglehet, hogy a rosszul rögzített lefolyószűrővel van baj. Nem érdemes testi épségünket kockára tenni ilyen hezetben, inkább hívjunk mihamarabb segítséget!

Mint kiderült, sok esetben, kisebb mértékű dugulás előfordulásánál mindenképp érdemes kipróbálni a filléres, jól bevált házi trükköket, viszont vannak olyan esetek, amikor akkora mértékű a baj, hogy inkább forduljanak segítségért!
Ne feledjék, engem és csapatomat hívhatnak bármikor, az év minden napján, a nap 24 órájában a +3620/318-1614-es telefonszámon, írhatnak e-mail-t a dugulaselharitass@gmail.com e-mail címre, követhetnek a dugulaselharitas_budapest felhasználónéven az instagramon, és weboldalamon naprakész cikkeket olvashatnak a témával kapcsolatban!