dugulaselharitas

Ha dugulás megszüntetésről van szó, akkor nem kérdéses, hogy a szakember fontos szerepet játszik. Amikor ugyanis laikusként próbálunk megoldani egy komolyabb problémát, akkor gyakran még nagyobb kár keletkezik, mintha semmit sem kezdenének a kezdődő dugulással. A megfelelő felszerelés és eszközök hiányában azonban a legjobb szakmunkás is csak „félkarú óriásnak” számít.

A gép forog, de az alkotó sem pihen!

Bizony, a mai dugulás megszüntetés már régen túljutott azon, hogy a drótdarabot vagy a vécépumpát hívja segítségül baj esetén! Nem csak azért, mert erre a műveletre bárki képes lehet, hanem azért is, mert komolyabb dugulások esetén az ilyen eszközök roppant kis hatásfokkal rendelkeznek.

Ne legyenek tehát illúzióink: a korszerű csatornatisztítás 80%-ban gépekre alapszik! A dugulás megszüntetés minősége és tartóssága szempontjából pedig egyáltalán nem mindegy, hogy milyen állapotban levő gépeket használunk.

Professzionális szakmunkát csakis korszerű és kifogástalan állapotban levő gépekkel lehet végezni! Persze, ebben az iparágban is vannak, akik valamilyen házilag barkácsolt „tákolmánnyal” próbálkozók, ám az idő általában nem őket szokta igazolni. Rendszerint átmeneti „megoldást” találnak ugyan az adott problémára, ám idővel újra jelentkezhet a dugulás. Ami kellemetlen az ügyfélnek, hiszen kétszer kell időt szánnia – rosszabb esetben fizetni is – ugyanarra a szolgáltatásra, de presztízs veszteséget jelent az adott cégnek is, aki első alkalommal nem tudott kifogástalan munkát végezni.

Felejtsük tehát el a gyenge minőségű, „kiszuperált” gépeket és használjunk modern, valamint megfelelően karbantartott eszközöket. Olyan eszközökkel, mint a womás csatornatisztító vagy a csatornakamera nem csak sokkal jobb eredményt érhetünk el, hanem költséghatékonyabbak is lehetünk. Alkalmazásukkal így időt, energiát, pénzt takaríthatunk meg, valamint nem utolsósorban a környezetünk védelméhez is hozzájárulhatunk.

Woma – A csatornatisztítás királya!

Mindannyian tudjuk, hogy a csatornatisztítás olyan „szükséges” rossz, amelyet bizonyos időközönként el kell végeztetnünk. Régen lejárt azonban annak az ideje, hogy ezt a munkát kézzel végezzük. Napjainkban a womás csatornatisztítás számít a korszerű módszernek. A sokoldalú, többféle tisztító fejjel felszerelhető woma kevés vizet, üzemanyagot, valamint elektromos áramot igényel. Alkalmazása így nem csak a környezetet, hanem az ügyfél pénztárcáját is kíméli. Nem elhanyagolható szempont, hogy – szemben a kevésbé korszerű technológiákkal – a womás csatornatisztítás után nem kell azonnal nekiállni az emésztőgödör szippantásának. Joggal nevezhetjük tehát a womát a csatornatisztítás királyának, hiszen segítségével szakszerűen, egyszersmind költséghatékonyan végezhető a fellépő dugulások megszüntetése.

Csatornakamera – Minden titkok tudója!

Régebben komoly gondot okozott, hogy – a csatornarendszer zártsága miatt – a szakember nem tudott a csövek belsejébe látni. Nem csoda, hogy az esetek többségében a dugulás pontos okának megtalálásához (pl. törés a csatornában, gyökérbenövés stb.) az egész csatornát fel kellett bontani.

Ma már, szerencsére rendelkezésre állnak olyan kamerák, amelyekkel az adott épület egész csatornahálózatát pontosan feltérképezhetjük. Amennyiben még nincsen teljesen eldugulva a vezeték, akkor a kamera akár 200 méter hosszúságú csatornát is végig tud pásztázni.

Mivel a vizsgálat közben fényképeket, valamint videó felvételeket is tud készíteni, így segítségével hajszálpontosan felderíthetők a vezeték „problémás” pontjai.

Különösen visszatérő dugulások esetén ajánlott a csatornakamerás vizsgálat. A korszerű eljárás segítségével láthatóvá válnak a különböző csatornatörések és sérülések, amely az említett probléma leggyakoribb forrása szokott lenni. De ez az eszköz nagy segítséget jelenthet akkor is, hogyha a vezeték nagyobb szakaszát átépítették. Ily módon egy későbbi dugulás kialakulásának kockázati tényezőit is képesek leszünk idejekorán felismerni.