A jég is okozhat dugulást.

A kültéri duguláselhárítás ugyanúgy hozzánk tartozik, mint amikor Pistike, a lufit beletömködi a mosdólefolyóba, a gumiharang szétnyílik és nem engedi a vizet az istenért sem. A legtöbb tömítés tehát a gumiharang, sokszor milyen jó lenne, amikor már napok óta csöpög a csap, de azért ne gondolják, hogy ez az igazi megoldás.

De térjünk csak vissza eredeti témánkhoz, amely a jelen olvasmány szövegének alapját hozza, vagyis a kültéri duguláshoz, amely ez idő tájt bizony alapot adhat a munkánkhoz. Mert nálunk, a dugulaselharitas-azonnal.hu ügyeletén a lehető legkülönlegesebb dugulásokkal is foglalkozunk, vagyis mindennel, ami a szennyvízvezeték eltömődését jelenti. No, már most, télvíz idején nem ördögtől való dolog a fagy, a faggyal együtt jár a jégcsap és jégdugó is. A dugó önmagában még nem lenne rossz, ha bizonyos ízletes borokat rejt, szép címkéjű üvegben, de mi itt az italokról ritkán szoktunk csevegni, így aztán a dugó csak bajt jelenthet. A dugó jelen témánk alapján inkább dugulást mutat, amelyet a jég okozott.

Nézzük, milyen esetekben jelenthet veszélyt a fagyás. Pro primo, ha feledékenyek vagyunk és a nyaralóban, az utolsó ősz végi, átmulatott éjszaka után elfelejtjük elzárni a vizet, pontosabban nem víztelenítjük a házikót, ebben az esetben bizton számíthatunk arra, hogy az olvadás meghozza a nem várt csőtörést, a jégdugó, amely korábban szétrepesztette a vascsövet, kiolvad és a víz szabadján, ömlik majd. Ebben az esetben a dugulással már nem is lesz dolgunk, nekünk dugulaselharitas-azonnal.hu szakembereinek. Legfeljebb a vezetéket kell kicserélni, meg vigasztalhatjuk a házigazdát, amikor meglátja a vízszámlát.

Más a helyzet, amikor a csapadék lefolyórendszerben keletkezik jégdugó. Ritkán, de természetesen ez is előfordul, és komoly kalamajkát tud okozni. Rendes körülmények között a csatornából lefolyó víz szabadon továbbmegy a csapadékvíz ülepítő felé. A dugulás akkor adódhat, amikor éppen nulla és mínusz néhány fok körül adódik a hőmérséklet. A víz könnyen megfagy, visszafagy a csapadékcsatornában és elkezd hízni, mint a jégcsap, hogy egyszer csak teljesen eldugítsa a vezetéket. Általában a csapadékcsatornát is föld alá, a járda alá építik a családi házaknál, hogy ne zavarja a látványt. Nincs is addig semmi baj, amíg dugulás nem adódik, ha nem folyik el a víz, akkor viszonyt eláraszthatja a szépen kiépített teraszt, járdát s ez különösen télen nagyon kellemetlen tud lenni. De, ha kell, akkor jön a segítség, már önök biztosan tudják, hogy honnan várhatják a leggyorsabb, legszakszerűbb megoldást: dugulaselharitas-azonnal.hu. Mi az ügyeleten éjjel nappal várjuk a hívásukat, az üzenetüket, hogy a lehető legjobb megoldást alkalmazva beavatkozhassunk.

Kérdezhetnék, hogy mi a csudát lehet tenni a jégdugóval, amikor odakinn a jégverem, a csőben pedig a fagyás?

Nos, ilyenkor segítségül tudjuk hívni a womát, a nagynyomású tisztítónkat, amelynek van egy remek tulajdonsága, jelesül, hogy nem csak 80-100 báros vizet tud kilövellni a forgófejéből, hanem forró vizet is. Na már most, a forró víz könnyen utat tör magának a csapadékcsatornában, ha a jégdugóval is találkozik, a jég elolvad s a víz tovább tud folyni az ülepítő felé. Természetesen akkor is a dugulaselharitas-azonnal.hu a megoldás, ha a jég esetleg szétfeszítette a csapadékvíz levezető rendszert. Amit nyáron, vagyis a növekedés idején a gyökerek tudnak, azt télen a fagy teheti meg, vagyis a csővezeték összeköttetéseit szétnyomhatja a jég. Ilyen esetben természetesen a duguláselhárítás a segítség. Ahhoz, hogy ne kelljen felbontani az egész csőrendszert, meg kell állapítani, hogy hol adódhat a hiba, a vezeték melyik pontján kell beavatkozni. Különösen télen fontos, hogy ne kelljen kiásni az egész vezetéket. Ehhez vesszük igénybe a kamerás csővizsgálatot. A kamera segítségével, akár száz métert is előre menve, meg tudjuk állapítani a baj helyét, és azt is, hogy milyen beavatkozásra van szükség: ez a korszerű, precíz duguláselhárítás, amelyet dugulaselharitas-azonnal.hu szakemberi minden körülmények között alkalmazni tudnak, hogy önök minden időben bizalommal lehessenek irántunk.

A dugulás – lett légyen az jégdugó – helyének megállapítása után csak azon a kis részen kell felbontani a járdát, ahol a baj van. Kicseréljük a vezetéket, amennyiben szükséges, ha már a jég megrepesztette vagy a tömítéseket, csatlakozásokat szétnyomta. Higgyék el, ez a leggyorsabb, leghatékonyabb megoldás, ezért keresnek bennünket: dugulaselharitas-azonnal.hu, egyre gyakrabban Budapest vonzáskörzetéből. Az a tapasztalatunk, hogy akár télen, akár tavasszal sok hívást kapunk Fót, Páty, Budakalász vagy Leányfalu környékéről. Érezzük a bizalmat, amely irányunkba megfogalmazódik, örülünk, hogy ezeken, a településeken az ott élők egymásnak adják a címünket, mert tudják, hogy ránk minden körülmények között számíthatnak. Elmondták a Zsámbékon, Tahitótfaluban, Gödön vagy Nagykátán élők, hogy fontosnak tartják, a dugulaselharitas-azonnal.hu szolgáltatásai sorában, hogy akár hétvégén vagy ünnepnapon is elérnek bennünket. Ezért keresnek minket a vecsésiek, a gödöllőiek, Veresegyháza, Solymár és Monor polgárai is. Az évtizedes tapasztalatunkat, a megbízható munkánkat díjazzák Szentendrén, Gyálon, Ürömön és Nagykovácsiban is, amikor a dugulaselharitas-azonnal.hu szakemberit tárcsázzák dugulás esetén.

Ha egy csap elromlik, bizony, akár rövidesen csatatérré válhat a fürdőszoba, jön a víz, jön a víz és ellep, beterít mindent, hogy a háziasszonynak égnek álljon a haja. Most aztán mi a megoldás? Természetesen megint csak azt tudjuk mondani, jöhet a duguláselhárítás vagyis mi, akik mindig mindenre megtaláljuk az ellenszert. És azt se feledjék, hogy dugulás nem maradhat utánunk, se délben, sem reggel, sem a vacsora idején, amikor hívnak bennünket. Ha elromlik a csap és folyik, majd ömlik a víz, akkor segítség lehet a szabadon használható mosdólefolyó, vagy a padlóösszefolyó. Ez utóbbival az szokott lenni a legnagyobb baj, hogy a ház asszonyai, akik a rendért és az otthonosságért felelnek, akarva, akaratlan általában letakarják egy szőnyeggel a padlóösszefolyót: így próbálják meg még komfortosabbá tenni a fürdőszobát. Naná, milyen jó kilépni egy puha szőnyegre a kádból, nem kell kapkodni a talpunkat a hideg járólapon, ha éppen nincs padlófűtés a fürdőszobában. A szőnyeg remek találmány, de ha a padlóösszefolyót takarjuk le vele, akkor tudomásul kell venni annak az ódiumát, hogy esetleg, egy csőtörésnél, valamelyik csap meghibásodásánál a víz eláraszthatja a fürdőt, rosszabb esetben a lakást.

Történt, nem is olyan régen, hogy az egyik fürdőszobában a kádtöltő csaptelep zuhanyváltója adta meg magát. Ami annyit tett, hogy a kar, amivel fölhúztuk, kilazult és utána már sugárban ömlött a víz, ami egyébként a gégecsövön spriccelt volna a zuhanyrózsa felé. A bajt tetézte, hogy a csap is elromlott így a víz szabadon, mint a szökőkút ömlött a kád mellé, egyenest rá a kilépőszőnyegre, amely elzárta a víz útját a padlóösszefolyóhoz. Mondanunk sem kell, hogy lett nagy kalamajka, víz a kredencben, elázott Zsombor apuka papucsa, így aznap este (szerencsére) nem tudta felvenni. A család pedig fűhöz-fához kapkodott volna, ha nincs a hűtő oldalára odaírva: dugulaselharitas-azonnal.hu, azaz biztos megoldás minden vizes bajra.

Nemcsak dugulásnál, hanem csőtörésnél is garantáltan a legjobb megoldás, ha szakembereinket keresi. Ha kell, nagyteljesítményű fűtő ventillátorainkkal a vizet is fel tudjuk szárítani. Azonban ez még nem elegendő, mert ilyen esetben megoldást kell találni arra, hogy hasonló eset ne forduljon elő. A fürdőszoba padlóösszefolyója fontos része a szennyvízrendszernek, vagyis nem jó letakarni. Amennyiben a kád közelébe telepítették, akkor nincs jó helyen, hiszen a kilépőszőnyeget is rendre oda kell tenni. A megoldás az lehet, ha még a fürdőszoba tervezése idején megkeresnek bennünket, vagyis duguláselhárítási szakemberek és mi – figyelembe véve a család szokásait – természetesen megoldási javaslatokat fogunk adni. Ergo máshová telepítjük a padlóösszefolyót, ahol nem fogják letakarni, így betölti majd azt a funkcióját, amit a szennyvízrendszer építésében, tervezésében jártas szakemberek tulajdonítanak neki. Ebből máris következik, hogy a dugulaselharitas-azonnal.hu szakemberei nem csupán a szennyvízvezeték építéséhez, a duguláselhárításhoz értenek, hanem a szennyvízrendszerek tervezését is nyugodtan ránk bízhatja, az átépítések során is.

Több évtizedes tapasztalatunk alapján, a lehető legjobb, legcélszerűbb megoldásokat javasoljuk majd, annak érdekében, ne történjen felesleges kalamajka a fürdőszobában is a mosdóhelyiségekben. Mert a dugulás ördöge, mint azt rendszeres olvasóink már biztosan tudják, nem alszik: dugulás bárhol, bármikor lehet, és csak a dugulaselharitas-azonnal.hu a megoldás. Persze sokszor az ember megpróbál saját maga úrrá lenni a helyzeten. De, miután a dugulás általában felfordulással, bűzzel és vízzel jár, a legjobb mindjárt az elején szakembert hívni, nehogy még nagyobb bajt okozzunk, mint Pista bá’, a nyugdíjas rendőr, aki azt hitte, hogy a spirálos duguláselhárítóval ki tudja szabadítani Dani levetett zokniját.

Spirálos duguláselhárítás

Mert az történt, hogy az óvodás unoka, a hétvégét a nagyszüleinél töltötte, és ilyenkor mindig megjön a kedve a csínytevésre. Most például azt találta ki, hogy az este levetett zokniját a mosdólefolyóba tuszkolja. Nehezen ment, használta hozzá a nagymama fakanalát is, még így is időbe telt, amíg eltüntette a zoknikat, aztán ment legózni, mert az mégis érdekesebb, a zoknit meg úgysem lehetett már látni. A zokni ment is a maga útján, a szerencse a szerencsétlenségben, hogy néhány métert megtett a csőben, aztán állt csak meg. A mosdó szennyvízcsöve már nem volt valami új, sőt inkább öregesnek mondható. A cső belső falán kezdett kiülepedni a szennyvízcsöveknél tapaszható nyálkás réteg. Ez a kirakódás a zsírtól, fogpasztától és természetesen a súrolószerektől keletkezik. A nagymama mindig jót akar, amikor a reklámban hallható legjobb pucerájt használja, de neki is tudnia kellett volna, hogy ezzel bizony rosszat tesz a mosdólefolyónak. Az apró szemcsék könnyen lerakódnak a cső falán, beletapadnak a vékony zsírfilmbe, és aztán a nyálkás réteg csak nő és növekedik, mígnem egy zoknipárt is fogva tartja majd. Ez történt a múlt hétvégén, amikor az unoka ott volt és a szokásos csínytevésével próbálta szórakoztatni magát és akarva, akaratlanul bosszantani a nagymamát és nagypapit. Amikor a nagyik este fogat akartak mosni, akkor már tudták, hogy itt valami nagy baj van, a fogmosó víz ugyanis nem akart lemenni a mosdóból, nem mondhatnánk, hogy nagyon guszta volt, de nem volt mit tenni, majd reggelig várnak. Reggel azonban a helyzet jottányit sem változott, a mosakodó víz megint megtöltötte a kagylót és nem akart távozni. Erre megszületett a nagypapa megoldás, elő kell venni a spirált, az évtizeddel korábban vásárolt házi duguláselhárító eszközt. Bele is tört, nem a nagypapa műfoga, hanem a spirális duguláselhárító, amely csak fele olyan idős volt, mint a nagypapa, de nem ipari szerkezet, hanem házi praktika volt, nem beszélve arról, hogy megette az idő vasfoga, ami egyet jelent a rozsdásodással. A nagypapa jót akart, de belátta, ő azért nem duguláselhárító. Hiába noszogatta az élete párja, hogy meg tudod javítani, sikerül majd a házi duguláselhárítás, nem így lett. Sőt nagyobb baj keletkezett, mint ami korábban volt. Mert egy szakember, szakipari spirális duguláselhárítóval „kihalászta” volna a zoknikat, még akár öt-tíz méter hosszú csőből is, addig az ős öreg szerkezet beleakadt a szennyvízvezeték csatlakozásba, egy könyökbe, és nem akart moccanni. Persze megpróbálta feszítgetni az öregúr, de a vége baleset lett: a spirális cső kettétört, az egyik fele kijött, a másik bennmaradt a lefolyóban, amely így aztán már tényleg használhatatlanná vált. Jöhettünk mi: dugulaselharitas-azonnal.hu, a mindig, mindenre megoldás csapat. Nagy szerencse volt, hogy a lefolyóvezetéket pár méterrel arrébb meg lehetett bontani, így aztán hozzáfértünk az elakadt dróthoz. Visszafelé forgatva, óvatosan ki tudtuk venni – ritkán találkozunk ilyennel, de máskor is előfordult már, vagyis szakembereinknek volt már ebben is gyakorlata. Amikor kivettük az elakadt drótot, a nyílás szabaddá vált, hogy egy általunk használt spirális duguláselhárító szerkezetet vezessünk a lefolyóba, amellyel előbb megtaláltuk és kiemeltük a zoknit. A lábravaló szerencsére nem is sérült meg, később a rosszcsont nebuló még hordta egy-két hónapig, amíg ki nem nőtte. A zokni kihúzása után azonban szakembereink az egész csővezetéket megtakarították a szennyeződéstől. Ebből is látszik, hogy a duguláselhárítás nem csupán a hirtelen keletkezett nehéz helyzetekben a megoldás, nagyon gyakran rendszeres karbantartáshoz, tisztításhoz hívnak bennünket, amikor is elvégezzük a szennyvízrendszer takarítását.

Duguláselhárítás a az év minden napján

A rendszeres szennyvízvezeték ellenőrzésre és takarításra azért is szükség van, hogy a későbbiekben ne forduljon elő nagyobb baj. A korábban bemutatott példa a fürdőszobai padlóösszefolyóval vagy a nagymamáék szennyvízrendszere mind-mind azt példázza, hogy a duguláselhárítókat is érdemes olyan gyakran hívni, mint például a kéményseprőket. Tudomásul kell venni, hogy a lefolyóvezetékek könnyen elszennyeződnek, az elöregedés miatt előfordul, hogy tönkre mennek a tömítések, amelyeket a ház gazdája szinte biztosan nem tud megjavítani, ehhez szakember kell, keressen tehát bennünket: dugulaselharitas-azonnal.hu, a bajban a legmegbízhatóbb megoldás!

Télen és nyáron, hóban és napsütésben, karácsony ünnepén, vagy az óvodás lurkó születésnapján is készek vagyunk arra, hogy rendbe tegyük elromlott szennyvízrendszerét. Hívhat bennünket éjjel és nappal, kereshet Budapestről vagy az ország távolabbi pontjáról. Nem ritkán a határon túlról is megszólítanak bennünket, mert híre ment, hogy a dugulaselharitas-azonnal.hu szakemberei gyors és precíz munkát végeznek. Segítünk abban is, hogy megnyugtatjuk ügyfeleinket: mi biztosan meg tudjuk oldani az összes, szennyvízzel kapcsolatos problémájukat. Az egyik védjegyünk: utánunk sohasem marad dugulás sem a mosdólefolyóban, sem a WC szennyvízrendszerében, de még a mosogatószifonban sem.