avada-plumber@2x

Mire jó a konyhamalac?

Bizonyára mindenki találkozott már konyhai hulladékdarálóval, közkedveltebb nevén konyhamalaccal, ha nem is otthon, akkor az amerikai filmekben, ugyanis amerikai barátaink már több, mint 5 évtizede esküsznek erre a megoldásra, ha konyhai ételmaradék eltüntetése a cél. Mai rövid blogbejegyzésünkben megvizsgáljuk ezt az eszközt, feltárjuk a konyhában betöltött szerepét, és elmondjuk előnyeit is.

Mi az a konyhamalac?

A konyhai hulladékdaráló egy olyan eszköz, melyet egy John W. Hammes nevet viselő amerikai úriember alkotott meg az 1920-as évek végén, a háziasszonyok nagy örömére. Ez egy olyan szerkezet, mely maradéktalanul képes apró szemcsékre zúzni a konyhai szerves hulladékot.

Hol helyezkedik el?

A konyhai hulladékdaráló a mosogató alatt helyezkedik el, ezért nem szükséges ügyelnünk a kiválasztás során, hogy szemet gyönyörködtető legyen.

Mik az előnyei?

A konyhamalacnak számos előnyét tartjuk számon. Amellett, hogy szinte másodpercek leforgása alatt őrli apróra a szerves hulladékokat, majd a lefolyóba engedi azt, szinte semmilyen karbantartást nem igényel.  További előnye, hogy alkalmazásával a család környezettudatosabbá válik, sőt segítségével könnyedén megszabadulhatunk a kellemetlen szagoktól is.

Minden, amit a vízkőről tudni kell!

Beszerzése, beépítése

Szerencsére a konyhamalac utólag is egyszerűen beszerezhető és beépíthető, azt azonban elengedhetetlen tudnunk a vásárlás előtt, hogy a lefolyórendszerünk megfelelően van-e kiépítve, és megfelelő átmérőjű-e, ugyanis csak a megfelelően kiépített, megfelelő átmérőjű cső esetén kerülhető el a nem kívánt dugulás.

A konyhai darálóknak 40 mm-es, illetve annál nagyobb csövekre szerelhető típusai léteznek, de a 40 mm a legkisebb átmérő, ebben az esetben nem biztos, hogy napi használat mellett elkerülhető a dugulás, ezért mi sem kifejezetten ajánljuk a használatát. Az ennél nagyobb, 53-60 mm-es csövek esetén remekül alkalmazható, rendeltetésszerű használat mellett, különben ebben az esetben is megtapasztalható a nem kívánt dugulás. Ha a nagyobb cső átmérő ellenére mégis dugulást tapasztalunk, szinte biztosak lehetünk benne, hogy azt a szakszerűtlen beépítés, vagy a már meglévő lefolyórendszerünk helytelen kiépítése okozza.

Az eszköz beszerzése és beszerelése előtt mindenképp kérjük vízvezeték szerelő segítségét!

Hasznos tanácsok a használatához:

  • csak olyan étel és zöldség/gyümölcsmaradékokat dobjunk bele, melyek könnyen apríthatóak! A csontokat és más, kemény anyagokat a kukába dobjuk!
  • Használata közben mindig folyjon a víz! A víz juttatja el a ledarált ételmaradékot a lefolyóba, és a folyó víz tisztítja ki a berendezés belsejét is.
  • A darálóba nyúlni sosem szabad! Amennyiben mégis muszáj belenyúlnunk, azt csak áramtalanított állapotban tegyük!
  • Ha olyan dolog kerül a darálóba, melyet nem tud ledarálni, mindenképpen áramtalanítsuk eszközünket!

Ezek lettek volna a leghasznosabb információk erről a hasznos konyhai eszközről, reméljük hasznos információkkal szolgáltunk erről a konyhai darálóról!

Szeretne naprakész lenni a vállalkozásomat érintő újdonságokkal kapcsolatban? Kövessen a Facebookon, és a többi közösségi média platformon! Segítségre lenne szüksége? Keressen bizalommal a nap bármely órájában a +3670/7444-444-es telefonszámon, vagy a [email protected] e-mail címen!

Lefolyó problémák: Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan tisztítható meg az elzsírosodott lefolyó?2023-05-24T09:27:47+02:00

Az elzsírosodott lefolyók tisztítása gyakran magában foglalja a zsíroldó szerek használatát, hogy eltávolítsa a zsírt és az olajat a lefolyó faláról. A forró víz használata is segíthet feloldani a zsírt és megkönnyíteni a lefolyását.

Hogyan tisztítható meg az eldugult lefolyó házilag?2023-05-24T09:27:00+02:00

Az eldugult lefolyók tisztítása házilag gyakran magában foglalja a háztartási termékek, például a szódabikarbóna és ecet használatát, hogy feloldja a dugulást. Ezenkívül a különböző lefolyótisztító eszközök, mint például a lefolyótisztító spirál, is hasznosak lehetnek.

Hogyan tisztítható meg a konyhai lefolyó?2023-05-24T09:25:53+02:00

A konyhai lefolyó tisztítása fontos a zsír, olaj és ételek maradványainak eltávolításához, amelyek eldugulást okozhatnak. A rendszeres tisztítás segít megelőzni a lefolyó eldugulását és a kellemetlen szagokat. A sütőpor és a forró víz kombinációja hatékony lehet a zsír és az olaj feloldásában.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:25:15+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az azt jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A szódabikarbóna nagyszerű természetes tisztítószer, amely segít feloldani a zsírt és az olajat a lefolyóban. Egyszerűen szórjunk egy csésze szódabikarbónát a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért jön fel a víz a padlóösszefolyón?2023-05-24T09:24:34+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor a padlóösszefolyó eldugul, és a víz nem tud lefolyni. Ez gyakran a padlösszefolyóban felhalmozódó szennyeződések, például haj, szappan és egyéb anyagok miatt következik be. A lefolyótisztító eszközök, mint példáula lefolyótisztító spirál, hasznosak lehetnek ebben a folyamatban.

Miért jön vissza a víz a lefolyóból?2023-05-24T09:23:50+02:00

Ha a víz visszajön a lefolyón keresztül, az jelzi, hogy valahol eldugulás van a csőrendszerben. Ez a probléma gyakran a mosogatóban vagy a fürdőszobában fordul elő, ahol a víz nem tud szabadon áramlani a csöveken keresztül. A folyékony lefolyótisztítók kereskedelmi termékek, amelyeket kifejezetten a lefolyók tisztítására terveztek. Ezek a termékek gyakran tartalmaznak erős vegyszereket, amelyek feloldják a zsírt, az olajat és az ételek maradványait a lefolyóban.

Miért folyik le lassan a víz a zuhanytálcából?2023-05-24T09:23:13+02:00

Ez a probléma gyakran a haj, szappan és egyéb anyagok felhalmozódása miatt alakul ki a zuhany lefolyójában. Ezek az anyagok lassítják a víz lefolyását, és végül eldugulást okozhatnak. A só segíthet a dugulás feloldásában. Szórjunk egy csésze sót a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

Miért nem folyik le a víz a mosogatóban?2023-05-24T09:16:04+02:00

Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor az ételek maradványai, zsír vagy olaj felhalmozódik a lefolyóban, ami elzárja a víz útját. Ez idővel eldugulást okozhat, ami megakadályozza a víz lefolyását. A probléma megoldására használhatunk sütőport. Egyszerűen szórjunk egy csésze sütőport a lefolyóba, majd öntsünk rá egy csésze forró vizet, és hagyjuk hatni néhány percig, mielőtt leöblítenénk.

További érdekes cikkek a duguláselhárításról

Go to Top