Légbeszívó szelep

Légbeszívó szelepet minden földszintesnél magasabb épületben ahol a felső szinten is van vizes helység, be kell építeni. A földszintes építményeknél is ajánlott.Ejtővezetéken az utolsó lefolyóág felett kell elhelyezni lehetőleg a legfelső WC felett.

Duguláselhárítás házilag

A dugulások fő okaként itt is többnyire a kádakból, mosdókból származó szennyeződés tehető felelőssé. Ilyenkor mindenekelőtt az ún. bűzelzáró könyököt kell eltávolítanunk majd a fürdőkádnál erős vízsugaras mosatást kell megpróbálni.

Melyik a legjobb duguláselhárítószer

Pályafutásom alatt sok olyan helyen voltam már ahol alkalmaztak valamilyen, duguláselhárító szert miután eldugult a szennyvíz csatorna. Az egyik helyen X a másikon Y volt a duguláselhárító szer neve. A közös minden esetben, hogy duguláselhárító szakembert kellett hívnia a tulajdonosnak.

Dugulás elhárítása olcsón?

Az olcsó szóra a legegyszerűbb válaszolni! Ez egy gyorsan összedobott éppen csak lefolyó szolgáltatás! Ezt egy WC pumpa, egy darab drót, jobb esetben, egy barkácsboltban beszerezhető kézi tekerős készülékkel felszerelt “szakember” alkotja! Tartóssága azonos a felszerelés minőségével!

Visszacsapószelep

Nagy esőzések, utcai szennyvízvezeték dugulások alkalmával előfordulhat, hogy a pincében a padlóösszefolyón vagy akár WC-n keresztül időnként visszafolyik a szennyvíz. Ilyenkor a lefolyó mintha visszaöklendezné a tartalmát. WC papírok, fekália darabok, ételmaradék, zsír és mindenféle dolgok úszkáltak mindenfelé az alagsori lakásban. Talán nem is nagyon van ettől félelmetesebb dolog, ami érhet minket az otthonunkban. Ilyenkor a szennyvízcsövekből minden utcaszint alatti lakásban bekövetkezhet ez a probléma.

Milyen anyagokat használhatunk dugulás elhárítása során?

Legyen szó a mosogatóról vagy akár az illemhelyről, az eldugult lefolyó a legbosszantóbb háztartási balesetek egyike. Sokan ilyenkor mindenféle tisztítószert beleöntenek a lefolyóba, így duguláselhárítás címén még több kárt okoznak maguknak.

Átemelő szivattyú ellenőrzése, tisztítása, karbantartása, javítása!

Korábban már átemelő szivattyúk védelmére rácsot, ülepítőt, valamint homokfogót is építettek be, amelyek jelentős többletkezeléssel, építményigénnyel, anyagelszállítással és meleg időben bűzhatással is jártak.

Zsírleválasztó berendezés, avagy a zsírfogó.

A zsírleválasztó berendezés egy olyan tartály, ami a benne átfolyó szennyvíz lassított áramlása miatt kiválasztja abból a zsírt, valamint az iszapot. A könnyebb zsír a víz felszínére jön fel, a szilárd iszap anyagok azonban leülepednek. Fontos a megfelelő zsírleválasztó beépítése, ha az a cél, hogy a kifolyó szennyvíz zsírértéke az adott normáknak megfeleljen.

Szennyvízcsatorna karbantartása!

Mint már említettem 1988-óta dolgozom a szakmában így akad egy-két ötlet és tapasztalat arra, hogy miért is KELL a szennyvízcsatornát karbantartani. Ezeket a tapasztalataimat próbálom Önnel megosztani ebben a leírásban.

Dugulás elhárítási eszközök, fúrófejek és vágó élek!

Ahhoz, hogy minden dugulást egészen biztosan szakszerűen el tudjunk hárítani szakmai tapasztalataink mellett a megfelelő, professzionális eszközök sietnek segítségünkre.

A szennyvízcsatorna helyes használatáról!

Napjainkban a környezetvédelmi elvárások szigorodása miatt valamint a komolyabb dugulások elkerülése érdekében fontos, hogy néhány szabályt tudatosan betartsunk.

Miért válik szükségessé a duguláselhárítás?

Komoly fejfájást okoz szembesülni otthonunkban a víz lefolyásának akadályával, mivel legelemibb szükségleteink kielégítésének szabhat határt. A duguláselhárítás elkerülhetetlen, ha nem folyik le a víz, a szenny a zuhanytálcából, a wc-ből vagy a fürdőkádból, mosogatóból.

Kávézacc a duguláselhárításban, működik?

Munkám során sok ügyfél kérdezi tőlem, hogy igaz-e a kávézacc rejtélyes duguláselhárító hatása. Sokan próbálkoznak ilyen és ehhez hasonló szerekkel, de vagy nem jól alkalmazzák azt, vagy nem is jó az alkalmazott szer semmire.

Ólom szennyvíz csővezeték dugulás elhárítása!

Régi bérházakban ahol még ólom csövekből van az ivóvíz és a szennyvízhálózat, igen nagy gondot és problémát okoz a duguláselhárítás még a legtapasztaltabb duguláselhárító szakember számára is.

Ha bármilyen kérdése merült fel, vagy szeretné szolgáltatásaimat igénybe venni, hívjon bátran a +3620/318-1614-es telefonszámon, akár éjjel is, az év minden napján, vagy keressen a dugulaselharitass@gmail.com e-mail címen!